Tuesday, April 11, 2017

Paneer Stuffed Godi Dosa


Spinach wrapped paneer in South Indian pancakes, Godi Dosa. Served with sauces of your choice- it makes a wonderful appetizer.


Romanian:

Va prezint niste clatite de post din faina de grau si naut (Godi Dosa) din sudul Indiei, facute cu mirodenii si seminte. Umplute cu branza paneer (gata- nu e de post) si frunze de spanac, sau stege. Puteti folosi frunze de vitsa. Le puteti umple cu tofu pentru o versiune de post.
Ale mele sunt facute in Moldova (vedeti farfuria ;) , si chiar stege am folosit. Eu am facut branza paneer acasa, care nu se topeste la prajit sau preparare termica, dar puteti folosi branza haloumi sau chiar de vaci inchegata. Pentru cei ce cunosc engleza, exista numeroase tutoriale si video la prepararea acestei branze delicioase (paneer).
Clatitele:
1 cana (capacitatea 230 ml) faina alba de grau
2 linguri faina de naut (besan, in magazinele indiene)
1 lingura faina de orez
1 lingurita seminte de chimion
½ lingurita turmeric praf
1.2 lingurita piper negru maruntit
Sare, ulei, apa.
Se amesteca toate ingredientele uscate, si cite putin se adaoga apa, amestecandu-se pana se obtine un aluat de consistenta smantanii moi. Se prajesc ca clatitele pe tigaia putin unsa. Alternativ, puteti adauga putin ulei in aluat. Se amesteca de fiecare data sa se distribuie uniform semintele. ele tind sa se afunde in aluat.
Paneerul se taie felii, se inveleste in frunza de spanac sau stege (ambele putin oparite, sa se inmoaie). Se pune in mijlocul clatitei si se face un plic. Se prajesc in ulei sau unt pina se fac putin crocante, si se servesc cu sos de rosii, chutney, sau in orice alt mod dorit.

0 comments :

Related Posts with Thumbnails