Monday, March 13, 2017

Black Pepper and Mushroom Pilaf




Black Pepper is among my most favorite Indian spices. It can jazz up any dish in a way no other spice can. No wonder it is ever so loyal on the Western table, next to salt. Pass the Salt and Pepper, please!

Here I have a mushroom and black pepper pilaf, made in the easiest manner. Fried cehrry pepper and mushrooms, along with black pepper , tossed with cooked basmati rice. Nothing much to it, but is delightfully tasty

Romanian:
Piperul Negru- cel care a pus pe harta India ca Partria Condimentelor.
Foarte scump pe timpuri, folosit ca moneta, acum este accesibil in fiecare casa. Descoperit in Sudul Indiei, chiar de unde imi e sotul, si cu etimologie chiar de origine Tamila, limba materna a sotului, pe care si eu o vorbesc putin. Pippali- piper lung in Tamila. Formele lui verde, rosie, alba, si neagra sunt aspecte diverse ale aceluiasi bob- necopt, copt, decojit... In vara anului 2015 am cutreierat prin jungla Keralei si Tamil Nadu- am avut ocazia sa mergem si la plantatii de piper, si sa-l tin verde in mina. Cred ca si acum e pe undeva la fundul valizelor.
Eu recomand ca piperul sa fie risnit proaspat din boabe in risnita sau mojar. Nu se merita sa fie cumparat risnit gata- aroma lui se pierde foarte repede.
Exista mai multe soiuri, dar cel mai renumit si rafinat e Tellicherry. Se merita de platit un pic mai mult pentru aroma lui.
In fine.
Am aici o reteta ce foloseste doar sare si piper negru ca condiment- rezultatul e simplu, dar savuros.
Milagu Kalana Sadam (Orez cu Piper Negru si Ciuperci)
Ingrediente:
1. Orez cu bob lung, fiert cu sare si racorit- 2 cani (capacitatea canii= 230 ml)
2. Ulei vegetal (eu prefer cel de cocos sau avocado la prajit)- 1 lingura
3. Piper negru, proaspat zdrobit, nu chiar fin- ½ lingurita
4. 1 cana de ciuperci albe, taiate felii
5. Optional: 2-3 ardei cherry pepper- taiati. Ei nu sunt prea picanti.
Metoda
• Se incinge uleiul, se presara piperul negru si se prajeste putin (vre-o 10 secunde) la foc mic. Optional se prajeste si ardeiul proaspat.
• Se adaoga ciupercile si se prajesc pina se inmoaie putin
• Se adaoga orezul fiert, totul se amesteca, si se mai prajeste putin .
Se pune capacul si se lasa pentru 15 minute pina se incorporeaza aroma.
• Se serveste cu alte bucate, sau chiar singur- un fel de gustarica.
Related Posts with Thumbnails